Skip to main content
Algemeen

Activiteiten rondom gemeenteraadsverkiezingen

Het is geen gebrek aan aandacht hoor, al dat getuur op de telefoons. Leerlingen van uit 5H vulden het Kieskompas in. Burgemeester Toon Mans stond maandag voor de klas om uitleg te geven over de gemeenteraad en de komende verkiezingen. Wat moet er gebeuren voor meer woningen? Kan de burgemeester zelf ook een politieke partij oprichten? Is burgemeester zijn wel leuk? De burgemeester kreeg veel vragen op zich afgevuurd. En ja, burgemeester zijn vind hij érg leuk

Onze leerlingen maken zich kennelijk meer zorgen om betaalbare woningen en klimaat dan om hun eigen vertier, dat bleek tijdens twee gastlessen over gemeentepolitiek die afgelopen week werden gehouden. Onder leiding van docenten maatschappijleer werd het belang van gemeentepolitiek besproken met twee lokale kandidaat raadsleden (Peter Pinkhaar en voormalig Tweede kamerlid Jose Smits).
Na een korte vraag-en-antwoordsessie, bespraken leerlingen in groepjes hoe zij een imaginair gemeentelijk budget zouden verdelen over ofwel woningbouw, klimaatmaatregelen (isolatie en plaatsen zonnepanelen) of meer voorzieningen zoals uitgaan, recreatie en sport. Met plastic munten konden de leerlingen doneren aan die drie doelen. Woningbouw en klimaat kregen de meeste munten.


Docent maatschappijleer Tom van Greuningen, kandidaatraadsleden Jose Smits en Peter Pinkhaar.

Terug naar overzicht