Skip to main content

Leerlingen laten ervaren hoe het is om een eigen bedrijf op te laten starten en hen laten ervaren wat er allemaal bij komt kijken, is de afgelopen periode het doel geweest van de docenten economie op het Jac. P. Thijsse College. Dit jaar zijn de docenten economie namelijk in 3 mavo gestart met het project Jong Ondernemen.
In samenwerking met de stichting Jong Ondernemen, waar onder andere de Rabobank en Google aan gelieerd zijn, hebben de leerlingen een eigen bedrijfje opgericht. Tijdens het 12 weken durende programma zijn de leerlingen zelf verantwoordelijk geweest voor onder andere de inkoop, marketing, verkoop en het management. Op deze manier hebben zij kennisgemaakt met het vak ondernemen.
Ter afsluiting van het project hebben de leerlingen op woensdag 28 maart een marktdag georganiseerd. Tussen 15.00 en 16.00 uur verkopen de opgerichte bedrijven hun zelf ingekochte producten. Het aanbod is divers, zo is er koffie, thee en chocola vinden, maar zijn er ook producten als pennen, notitieblokjes en powerbanks te koop. De helft van de winst zal worden gedoneerd aan een goed doel.

Terug naar overzicht