Nieuws

Zuid-Afrikaans koor bezoekt tto-brugklassen
04-04-2017, 10:48

Maandag 27 maart hebben alle tto-brugklassen kennis gemaakt met het Khayelitsha United Mambazo Choir uit Zuid-Afrika. De dag begon in de aula van school met een optreden van deze zeven mannen. Ze zongen liedjes uit hun theatervoorstelling waarmee ze op dit moment door Nederland touren. De liedjes waren in het Afrikaans maar de leerlingen werden wat onrustig toen ze een Afrikaanse versie van ‘Het dorp’ van Wim Sonneveld lieten horen en zich afvroegen of dit inderdaad Nederlands was. Het volgende onderdeel was de ronde met interviews. Met vooraf voorbereide vragen spraken ze in kleine groepjes 15 minuten lang met een Zuid-Afrikaan over familie, hobby’s en wat verder ter sprake kwam. De dag werd afgesloten met een zangworkshop waarin de leerlingen een Afrikaans lied zongen inclusief voorzanger (complimenten voor de jongens die dat wilden). Overall een geslaagde dag en hopelijk kunnen ze onze school volgend jaar weer bezoeken. 

Bekijk hier de foto's, gemaakt door Fleur Kamphuijs.