Nieuws

Sports & Lifestyle, schrijf je nu in!
02-02-2018, 10:03

Volgend jaar starten wij met een nieuw sportprogramma voor de reguliere 2 mavo klassen.

Daarom heeft de  sectie LO voor de reguliere mavo/ havo brugklassen een kennismakingsproject gemaakt zodat de leerlingen hier vast een voorproefje van kunnen nemen.

Wat is het?

De leerlingen krijgen vanaf 2 mavo naast de reguliere lessen 2 extra uren LO per week. Tijdens deze lessen richten ze zich op de verdieping in diverse sporten. Ze maken kennis met nieuwe sporten, ze volgen clinics, leren over voeding en gezondheid en halen een brevet reddingszwemmen. In het laatste jaar gaan we toewerken naar de toelatingseisen die verschillende sportopleidingen stellen aan hun toelating.

Thema's

Thema’s die aan bod komen zijn voeding, EHBO, het maken van trainingsschema’s en anatomische en fysiologische aspecten die bij sport komen kijken. Een heel uitgebreid, leuk, gezond, sportief en divers programma dus!

 

Leerlingen uit de reguliere mavo/havo-brugklassen kunnen nu kiezen voor een “snuffelprogramma” in de brugklas. De lessen worden gegeven op donderdag het 7e en 8e uur. Wij starten op donderdag 8 februari en  het programma loopt door tot aan de zomervakantie. Voor een enkele klas zal het rooster daarvoor aangepast moeten worden.

Deelname aan deze lessen in de brugklas is geen voorwaarde om het in 2 mavo te kunnen kiezen. Wanneer je de keuze in 2 mavo maakt is deze t/m jaar 4. Voor de havo klassen is er in 4 en 5 havo het examenvak BSM.

Voor dit sportprogramma vragen wij in de brugklas aan ouders een bijdrage van €55,- per leerling. Deze kosten worden via het schoolloket geïnd.

De onderdelen die wij aanbieden zijn; wintergames bij schaatsbaan de Meent, kick and fun, gezondheidslessen, tumblingbaan, ropeskipping, SUP en golfsurfen op het strand.

Vragen of inschrijven?

Mocht u vragen hebben over het programma dan kunt u contact opnemen met Wendy Admiraal (Wad@jpthijsse.nl). Zij zal de lessen verzorgen.