Hoe wordt tweetalig onderwijs, tto, op het JPT vormgegeven?
Voor een grote groep leerlingen kan een tweetalige opleiding een ware uitdaging zijn; het maakt het mogelijk alles uit hun schooltijd te halen wat erin zit: zij leren een tweede taal zeer goed te spreken en te gebruiken en zij oriënteren zich meer op de internationale omgeving.

Het tweetalige programma leidt tot een internationaal erkend diploma.

Tweetalig onderwijs (tto) houdt in dat in de onderbouw een aanzienlijk aantal lessen in het Engels wordt gegeven: op de mavo minimaal 30% en op havo/vwo 50%. Bij tto wordt tijdens deze lessen dus alleen Engels gesproken en ook de boeken, werkstukken en toetsen zijn in het Engels. Uit onze ervaringen is gebleken is dat leerlingen hier erg snel aan gewend raken. 

In het hele tto is er een omvangrijk cultureel programma met Engelstalig theater, gastsprekers, musea, Engelstalige voorstellingen en excursies naar het buitenland.

Ten slotte is er binnen het tto veel aandacht voor internationale activiteiten, zowel binnen Europese als daarbuiten.

Kort gezegd, het tweetalig onderwijs:

  • Maakt leerlingen flexibel en wendbaar en bereidt ze voor op een samenleving die deze vaardigheden vraagt;
  • Is een goede oriëntatie op een internationale samenleving;
  • Bereidt leerlingen voor op een wereld zonder grenzen;
  • Biedt leerlingen een mogelijkheid om een tweede taal zeer goed te spreken en te gebruiken;
  • Bereidt leerlingen beter voor op een studie waar boeken en colleges steeds vaker Engelstalig zijn;
  • Bereidt leerlingen beter voor op en biedt grotere kansen bij toegang tot internationale opleidingen en studies in het buitenland;
  • Biedt kansen om naast het Nederlandse examen internationaal erkende certificaten te halen.

 

Voor wie?

Tto wordt aangeboden op elke afdeling. Wil je tto volgen? Dan start je hiermee in de brugklas. Het gaat er niet om hoe goed je nu al bent in Engels, we vragen wel van je dat je gemotiveerd bent om tto te volgen en gemakkelijk communiceert met anderen. In een motivatiebrief, die je schrijft bij je aanmelding, kun je laten zien hoe gemotiveerd je bent. 

FAQ

  Download hier de veelgestelde vragen over tto m.b.t. tot de onderbouw. (pdf)
  Download hier de veelgestelde vragen over tto m.b.t. tot de bovenbouw. (pdf)

Informatieboekjes onder- en bovenbouw

  Download hier het informatieboekje voor de onderbouw (pdf)

  Download hier het informatieboekje voor de bovenbouw (pdf)

 


First Date

Ben je geïnteresseerd in Tweetalig Onderwijs? We organiseren op 8 februari 2017 een ‘First Date’. Docenten staan je dan graag te woord in het Nederlands of Engels en er worden enkele lessen in het Engels gegeven. Elke toekomstige brugklasser die geïnteresseerd is in Tweetalig Onderwijs schrijft zich zeker in voor deze ‘date’.

Inschrijven voor de first date kan tot 3 februari. Is de inschrijving gesloten en wil je (of wilt u uw kind) toch opgeven, mail of bel dan met Mw. R. van Riet (0251 652571) of rrt@jpthijsse.nl