Skip to main content
Algemeen

Karel, Jan, Gijs, Mats en Toon op de fiets voor Gambia

Door 10 oktober 2022Geen reacties

Uit: Castricums nieuwsblad
V.l.n.r. Jan Adrichem, Toon Gaartmans, Karel Drillenburg, Mats Heithuis en Gijs de Graaff. (Foto: aangeleverd)

CASTRICUM – Vijf leerlingen van het Jac. P. Thijsse College uit Castricum, Heiloo en Limmen – Karel Drillenburg, Jan Adrichem, Gijs de Graaff, Mats Heithuis en Toon Gaartmans – gaan acht dagen vrijwilligerswerk verrichten in Gambia. Zij doen dat samen met zevenentwintig leerlingen van andere scholen.
Karel over het project: “Binnenkort gaan wij met een groep leerlingen van het Jac. P. Thijsse college uit Castricum naar Gambia. Daar zullen wij vrijwilligerswerk doen op de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang, geopend in 2011. Het doel van de school is om kinderen van vijf tot zestien jaar uit Jalabang goed onderwijs aan te bieden. Toen de school geopend werd, waren er maar drie lokalen en een klein sanitair gebouw. Het werd als snel duidelijk, dat er meer lokalen nodig waren om goed onderwijs te kunnen geven. Mucki, de contactpersoon van het Mansa-Colley Bojang, heeft door de jaren heen veel reizen gemaakt door Engeland en Nederland om informatie te geven over zijn school. Ook bij ons. Dat inspireerde. Daardoor zijn er steeds meer sponsoren bijgekomen, die hun steentje hebben bijgedragen aan het verbeteren van de omstandigheden op de Mansa-Colley Bojang school. Maar er kunnen nog veel verbeteringen worden aangebracht.”

Fietstocht
Dinsdag 18 oktober zal het vijftal een fietstocht van 200 km afleggen om aandacht te vragen voor de Mansa-Colley Bojang school. “Deze tocht doen wij op normale niet-elektrische fietsen. De fietstocht begint in Castricum en eindigt net over de grens van België. Wij hopen op ondersteuning. Wij zullen de opbrengst meebrengen naar Gambia. Van deze opbrengst worden materialen gekocht om de school op te knappen. In de acht dagen dat we in Gambia verblijven, gaan we meewerken met het maken van een nieuw klaslokaal, het verven van de schoolgebouwen, cement mengen, bakstenen maken en waterleidingen aanleggen. Het uiteindelijke doel is, dat we zoveel mogen donateurs krijgen op onze gofundme.”
Ook kunnen mensen doneren via het bankrekeningnummer NL80ABNA0865648557. Instagram: https://www.instagram.com/opdefietsvoorgambia/
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100086339987422

Terug naar overzicht