Bring your own device
Op het JPT hanteren we het 'Bring your own device' principe ofwel BYOD. Lees hier meer over deze manier van werken.


Op het Jac. P. Thijsse College hanteren we sinds enkele jaren het "Bring Your Own Device (BYOD)"-beleid. Dat betekent dat wij aan de ouders van onze leerlingen (schooljaar 18-19 klas 1, 2mhv en 3hv) vragen hun kind een laptop/tablet (device) mee naar school geven om te gebruiken in de lessen. De afgelopen jaren hebben we hiermee positieve ervaringen opgedaan. Leerlingen, ouders en docenten zijn enthousiast; zij zien dat de leeropbrengsten hoger zijn en dat leerlingen actiever bij de lessen zijn betrokken, waardoor het leerproces verbetert. Tijdens de informatieavond en op de open dag in februari spraken wij reeds hierover. Op basis van deze positieve ervaringen vragen we de ouders van de nieuwe brugklassers hun kind vanaf het schooljaar 2017-2018 een device mee te geven naar school.

 

Als ouders heeft u drie opties.

1. U heeft zelf al een device.
Om een goede werking te kunnen garanderen zal het device aan een aantal specificaties moeten voldoen. Zie hiervoor deze checklist.

2. U kunt een device kopen bij een bedrijf naar eigen keuze. Zie ook hiervoor de checklist op deze pagina.

3. U koopt een device bij het bedrijf waar wij als Jac. P. Thijsse College mee samenwerken. Hierover verschijnt op deze pagina binnenkort meer informatie.

 


EdTech support

Educatieve technologie ofwel EdTech is een relatief nieuw begrip wat alles omvat als het gaat om ict en onderwijs. Het JPT heeft een ‘EdTech team’, bestaande uit Tim Jonker en Jeroen de Ruijter. Zij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van EdTech bij docenten. Zij helpen graag bij de keuze voor het device. Zij zijn per e-mail te bereiken via EdTech@jpthijsse.nl.

Download hier een checklist om te kijken of het device wat op dit moment al in bezit is geschikt is om mee te nemen naar school.

 

353 KB