Bring your own device
Op het JPT hanteren we het 'Bring your own device' principe ofwel BYOD. Lees hier meer over deze manier van werken.


Op het Jac. P. Thijsse College hebben wij sinds twee jaar het beleid Bring Your Own Device (BYOD). Dat betekent dat wij stimuleren dat leerlingen een laptop/tablet (device) mee naar school nemen om te gebruiken in de lessen. De afgelopen jaren hebben we hiermee positieve ervaringen opgedaan. Leerlingen, ouders en docenten zijn enthousiast; zij zien dat de leeropbrengsten hoger zijn en dat leerlingen actiever bij de lessen zijn betrokken, waardoor het leerproces verbetert. Tijdens de informatieavond en op de open dag in februari spraken wij reeds hierover. Op basis van deze positieve ervaringen vragen we de ouders van de nieuwe brugklassers hun kind vanaf het schooljaar 2017-2018 een device mee te geven naar school.

Deze groep ouders heeft inmiddels een e-mail ontvangen waar dit principe wordt uitgelegd. 

Ouders hebben drie opties.

1. U heeft zelf al een device.
Om een goede werking te kunnen garanderen zal het device aan een aantal specificaties moeten voldoen. Zie hiervoor de toegevoegde checklist.

2. U kunt een device kopen bij een bedrijf naar eigen keuze. Zie ook hiervoor de checklist bij deze brief.

3. U koopt een device bij het bedrijf waar wij als Jac. P. Thijsse College mee samenwerken.

Hoewel we het project in de brugklassen starten, is het ook voor leerlingen uit klas twee en hoger mogelijk om deel te nemen aan het BYOD-project. Ook zij kunnen kiezen uit bovenstaande drietal opties.

 

De webshop is geopend!

Het bedrijf waarmee we samenwerken, the Rent Company, heeft inmiddels de webshop geopend.

Klik hier om verder te gaan. 

De brief die de brugklassers van komend cursusjaar vandaag hebben ontvangen in een envelop en hun ouders in hun e-mailbox kan hieronder gedownload worden.

132 KB

EdTech support

Educatieve technologie ofwel EdTech is een relatief nieuw begrip wat alles omvat als het gaat om ict en onderwijs. Het JPT heeft een ‘EdTech team’, bestaande uit Tim Jonker en Jeroen de Ruijter. Zij zijn verantwoordelijk voor de ondersteuning van EdTech bij docenten. Zij helpen graag bij de keuze voor het device. Zij zijn per e-mail te bereiken via JC_EdTech@jpthijsse.nl.

Aanraakscherm

We hebben wat vragen gekregen over de noodzakelijkheid van een 'touchscreen'. Deze feature stond in de eerste checklist bij 'vereist'. We hebben het aanraakscherm nu verplaatst naar 'gewenst'. Heeft de laptop die u (op het oog) heeft geen aanraakscherm, maar voldoet hij verder wel aan alle eisen, dan is het device zeker geschikt om te gebruiken in de lessen.

Download hier een checklist om te kijken of het device wat op dit moment al in bezit is geschikt is om mee te nemen naar school.

 

353 KB