Skip to main content
Algemeen

Project Lifeguard voor de brugklassen

Door 12 november 2018Geen reacties

De zomervakantie is nog maar net voorbij en de leerlingen hebben heerlijk kunnen genieten van het Nederlandse strandweer. Tijdens blok 3 organiseerde de sectie LO met steun van de ouderraad het Project Lifeguard voor onze brugklassen en hierbij hadden de leerlingen het geluk dat ze nogmaals de zee in mochten.

Dit keer met een hele andere insteek, namelijk kennis van de zee vergroten en vaardiger worden in en rondom de zee water. Hoe ontstaat stroming? Wat is een mui en hoe handel je als je hierin terecht komt? Hoe help je iemand in nood? De gevaren van de zee zijn vaak onbekend en aangezien Castricum aan zee ligt vinden we het van belang om onze leerlingen hierin te trainen. In de drie weken voor de herfstvakantie hebben de brugklassen de basics over lifeguarden geleerd!

De cursus basic lifeguarden vond plaats in school en ook aan Castricum aan zee (3 lessen). De leerlingen kregen theorie over de zee, basis EHBO technieken en een onderdeel reddingstechnieken in zee.
Na afloop van het project waren er overwegend enthousiaste reacties en gaven leerlingen aan de kennis waardevol te vinden. Een aantal leerlingen hebben zich zelfs aangemeld bij de Castricumse reddingsbrigade.

Onze brugklassen zijn goed voorbereid op het nieuwe strandseizoen!

Terug naar overzicht