Skip to main content
Algemeen

Werkweek 5vwo in drie delen!

Van 30 mei t/m 3 juni maakten de 5vwo leerlingen een werkweek mee.

Centraal stonden watersporten, zeilen, fietsen etc. In drie groepen gingen ze op pad. Hieronder een verslag van de drie verschillende bestemmingen. Lees hier over de belevenissen van onze 5vwo’ers!

De Kaag

Maandag 30 mei was het zover… De start van een fantastische werkweek samen met tachtig 5 vwo-leerlingen naar de Kaag in Leiden.
Na een nog nooit zo korte busreis van een werkweek op het JPT kwamen we aan op ons eiland. De hele week stond in het teken van watersporten en natuurlijk koken, koken en koken want voor 80 man moet er heel wat eten geregeld worden!
In verschillende groepen hebben we hele gave activiteiten ondernomen en het weer hielp daar ook goed bij! Windsurfen op de plassen van de Kaag, waterskiën en wakeboarden achter de speedboot, verhalen horen op de meer dan 100 jaar oude Botter en varen in een één persoons zeilbootje, ziplinen en de wipe out glijbaan met springkussen. Alles kwam deze week aan bod. Er zijn mooie herinneringen gemaakt. Het was een hele bijzondere ervaring om op deze manier met elkaar op kamp te zijn.
Uiteraard hadden we elke dag de ‘wipe out medaille uitreiking’ van de dag en daar kwamen mooie verhalen voorbij. Als je namelijk midden op het water op een vlot jumping jacks staat te springen met je groepje dan doe je dat om warm te blijven en is dat niet omdat je hulp nodig hebt😉
We hebben genoten van de muziek quiz, meegezongen op de karaoke-avond en heel veel nieuwe spelletjes geleerd en gespeeld met elkaar en natuurlijk ook een fikkie gestookt.

 

Zeilweek

Op 30 mei stonden we allemaal gespannen met onze sporttas (géén koffer!!) en onze slaapzak klaar voor vertrek naar de haven van Harlingen. Daar lagen twee prachtige oude klippers (bouwjaar 1880 en 1909) die ons een paar dagen over de Waddenzee zouden varen. Nadat de schippers ons hadden uitgelegd wat de bedoeling was aan boord gingen we gelijk op weg naar Terschelling. Het duurde even voor het tot ons doordrong dat we allemaal moesten helpen om de immense zeilen te hijsen en bij het overstag gaan of gijpen.

Op Terschelling hebben twee nachten geslapen en de eerste avond al genoten van wat de kookploeg voor ons bereid had. Ook de afwasploeg en de schoonmaakploeg ging zonder morren aan de klus. We hadden redelijk mooi weer en dus kon de puzzeltocht per fiets als gepland doorgaan. ’s Avonds hielden we ons bezig met Weerwolven, zingen onder begeleiding van onze troubadour Michiel H. of luidruchtige conversaties met de buurboot die scholieren uit Almere aan boord had.

Woensdagochtend voeren we richting Vlieland waar wij op het wad voor anker gingen. Wat een ervaring om vanaf de boot zo het wad op te lopen! ’s Nachts sliepen een paar bikkels op het dek onder een prachtige sterrenhemel.

De volgende ochtend werden we opgehaald met een rib-boot die ons met razende snelheid, dansend over de golven naar Engelsmanplaat bracht. Daar zwommen en lagen zo’n 300 zeehonden vlak bij ons. Te lief!! Toen het water weer genoeg gestegen was om de schepen vlot te trekken voeren we de haven binnen van Vlieland.

Donderdag was het heerlijk weer en alle leerlingen gingen fanatiek aan de slag met de tekenopdracht die Edith v. O. had bedacht. In een klein schetsboekje moest een getekend reisverslag komen en dat leverden leuke tafereeltjes op. Fanatieke leerlingen lagen tot in de avond op het dek te schilderen. Prachtige inzendingen waren er!

’s Avonds togen we met z’n allen naar het strand, waar in teams gestreden werd om de winst in de muziekquiz die door Michiel knap in elkaar was gezet. Wat is er mooier dan een groep leuke mensen naar muziek luisteren bij de ondergaande zon. Een leerling droeg een eigen, zeer persoonlijk gedicht voor. Het was tekenend voor de sfeer in deze groep dat er door iedereen aandachtig geluisterd werd.

En toen was het alweer vrijdag. Eindelijk een lekker windje en dus met gezwinde spoed onder zeil weer terug naar Harlingen. Moe maar heel tevreden waren we halverwege de middag weer in Castricum. Iedereen een stuk wijzer als het om samenwerken, doorzetten, meewerken en zeilen gaat. Voor herhaling vatbaar!

 

Camperduin

Een video zegt meer dan … geen verhaal, maar wel een video!

Terug naar overzicht