Skip to main content

Leergang Praktijkgericht Onderzoek van Onderwijs

SVOK biedt de leergang Praktijkgericht Onderzoek van Onderwijs aan alle medewerkers van SVOK en collega’s die werken op scholen die verbonden zijn aan de Academische Opleidingsschool Noord-Holland West (AONHW).

Onderzoek van de eigen lespraktijk

Onderzoek van Onderwijs is de ultieme vorm van deskundigheidsbevordering, want het zorgt ervoor dat je reflecteert op je eigen handelen en (niet onbelangrijk) het draagt direct bij (immers, het is praktijkgericht!) aan de kwaliteitsverbetering in het onderwijs.

In drie bijeenkomsten leren deelnemers over het nut van het doen van onderzoek, het hoe én op welke wijze je zelf onderzoek kunt doen in je eigen werkomgeving. Dat onderzoek hoeft niet direct groot te zijn, maar komt wel voort uit de eigen praktijk. Bijvoorbeeld het nut van (positief) coachen, de impact van executieve vaardigheden bij bepaalde vakken en het effect van interventies om te komen tot een hoger gemiddelde van een vak bij het centraal examen. Allemaal onderzoeken die voortkomen uit de dagelijkse lespraktijk en die ook daar worden uitgevoerd.