Skip to main content

Exacte vakken op het
Jac. P. Thijsse College

Wetenschap is hip

Dat is natuurlijk niet voor niets. Nederland is een kenniseconomie en er is veel werk in de techniek en wetenschap. Bovendien is het leuk en leerzaam. Of je echt aanleg hebt voor een technische studie merk je eigenlijk pas op de middelbare school. Met een beetje aanleg, interesse en doorzettingsvermogen kun je bij ons je diploma halen met een exact profiel. En denk niet dat dit alleen voor jongens is. Veel meiden vinden het interessant en kiezen voor exact. Omdat ze er goed in zijn of omdat ze graag iets willen gaan doen met design of in de medische of technische beroepen.

Vanaf de eerste klas bieden wij al een interessant programma aan. In mooie ruime lokalen met alle apparatuur kun je welke proef dan ook uitvoeren. In het eerste jaar ga je bijvoorbeeld aan de slag met én in de natuur. Dit doe je bij het vak biologie.

Ook krijg je NTO2. Dit staat voor natuur, techniek, ontwerp en onderzoek. Tijdens deze uren leer je van alles over hoe iets werkt, doe je onderzoek en ontwerp je werkstukken. Vervolgens ga je die natuurlijk ook maken!

Het Jac. P. Thijsse College streeft naar onderzoekend leren

Dit doen we door buiten het vaste verplichte programma veel extra’s aan te bieden in de vorm van specialisatieblokken. Hier ga je zelf binnen projecten onderzoek doen. Bijvoorbeeld naar astronomie, robots, radioprogramma’s maken, programmeren en nog veel meer onderwerpen.

Wil je hier in de toekomst meer mee doen, dan kun je in de bovenbouw op de mavo kiezen voor NaSk 1&2 en biologie. Op havo en vwo voor natuurkunde, scheikunde en biologie óf je kiest voor Natuur, Leven en Technologie (NLT). Dit vak is een combinatie van verschillende disciplines om vraagstukken uit de wereld om ons heen op te lossen. Denk hierbij aan medische beeldvorming of forensisch onderzoek. Ook dit vak is vaak een voorbereiding voor een studie op het gebied van  technologie.
En omdat technologie geen grenzen kent, kan dit bij ons ook in een internationale context!