Skip to main content

Groep 8

Welkom in de brugklas

Welkom op het Jac. P. Thijsse College!

Nog even en je maakt de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Waarschijnlijk ben je al volop bezig met het kiezen van een nieuwe school. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over onze school!

Hoe zien de vakken op het Jac. P. Thijsse College eruit? Bekijk hier wat filmpjes.

Chinees

Wiskunde

LO

Juniorgids

 

In de Juniorgids vind je allerlei informatie die voor aankomende leerlingen van het JPT van belang zijn.

Juniorgids

Van wie krijg je les? 

Anders dan op de basisschool krijg je in het voortgezet onderwijs van veel verschillende docenten les. Elk vak wordt door iemand anders gegeven. In de brugklas heb je 11 verschillende vakken, dus je krijgt met veel mensen te maken. Eén van je docenten is ook je mentor. Hij of zij geeft naast de vakles ook twee mentoruren aan jou.  Tijdens deze uren is er aandacht voor jou als persoon (hoe gaat het met je ) en worden er studievaardigheden aangeleerd (hoe moet je leren). De mentor is ook degene die veel contact heeft met je ouders. Bij je mentor kun je (bijna) altijd terecht met je vragen. Naast je mentor en je docenten staat ook de teamassistente van de brugklas voor je klaar. Zij helpt je als je bijvoorbeeld ziek naar huis wilt of als je een vraag hebt over je rooster. Het handige is dat zij niet voor de klas staat, dus altijd aanspreekbaar is. Tot slot heeft elke afdeling een teamleider. Hij of zij zorgt er voor dat de afdeling goed draait en ook de teamleider staat voor de leerlingen klaar! 

Type klassen 

Het Jac. P. Thijsse College is een school voor vmbo-tl (mavo), havo en vwo. In de brugklas kennen wij verschillende type brugklassen: vmbo-tl/havo-klassen, havo/vwo-klassen en vwo-klassen. Op basis van het advies van de basisschool word je geplaatst in een van deze klassen.  We bieden op alle niveaus tweetalig onderwijs aan.

 

Virtueel rondkijken op het JPT

Via Google Maps kun je binnenkijken op het JPT. Hier zijn verschillende ‘hoogtepunten’ uit de virtuele tour verzameld. Je kunt ook starten in de centrale hal van het A-gebouw door hier te klikken en zelf rond te lopen!

Start je virtuele tour

Tweetalig onderwijs

Alle drie de type brugklassen worden zowel regulier als tweetalig aangeboden.  Kies je voor tweetalig onderwijs dan krijg je een groot deel van de vakken in het Engels aangeboden. Ben je geïnteresseerd in tto en wil je er meer over weten? Kom dan op onze first date. Deze wordt jaarlijks georganiseerd eind februari. Op deze middag krijg je meer informatie over tto en kun je een aantal proeflesjes in het Engels volgen. Tweetalig onderwijs wordt niet alleen in de onderbouw, maar ook in de bovenbouw aangeboden.                                                                                                          

De vwo-brugklas noemen wij bij ons op school de vwo-allround brugklas. Deze klas is voor leerlingen die een vwo-advies hebben en die breed geïnteresseerd zijn. Kies je voor deze klas, dan volg je automatisch tweetalig onderwijs. Daarnaast krijg je extra projecten aangeboden, zoals bijvoorbeeld theatersport en robotica.

Meer informatie over tweetalig onderwijs (tto)

Wil je kennismaken met tweetalig onderwijs? Voor geïnteresseerde leerlingen uit groep 8 organiseren we op 28 februari een ‘First Date’.

Je krijgt informatie over tweetalig onderwijs en volgt wat lessen in het Engels.

Je kunt je t/m 28 februari inschrijven via deze link.

Bring your own device

Op het JPT werken we volgens het ‘Bring your own device’ principe. In het kort betekent dit dat we de ouders vragen aan hun kind een device beschikbaar te stellen voor gebruik tijdens de lessen.

Om meer te weten te komen over dit principe, welke devices we aanraden of welke devices goed werken op ons systeem klikt u hier.

Meer informatie over Bring your own device

Vwo tto-allround klas

Krijg je van de basisschool een vwo-advies en vind je leren leuk, dan kun je naar de vwo tto-allroundklas. Deze klas is wel tweetalig. Dit betekent dat je een groot deel van je lessen in het Engels krijgt. Naast de reguliere lessen bieden wij in deze klas extra projecten aan zoals robots bouwen, drama , Chinees en Spaans. Deze lessen vallen binnen de lessentabel. In deze klas werken de leerlingen veel samen op een onderzoekende manier. Ben je geïnteresseerd? Schrijf je hier in voor het lesbezoek op 7 februari 2024.

Je kunt hier meer lezen over de tto-allround klas.

Exacte vakken op het JPT

Wetenschap is hartstikke hip. Op YouTube zie je de meest spectaculaire proeven. Dat is niet alleen superleuk, maar ook leerzaam. En wist je dat er veel werk is in techniek en wetenschap? In het eerste jaar krijg je bij het JPT al biologie. Hierbij ga je aan de slag met de natuur. Ook krijg je NTO2. Dit staat voor natuur, techniek, ontwerp en onderzoek. Tijdens deze uren leer je van alles over natuur- en scheikunde, doe je onderzoek, en ontwerp én maak je werkstukken. Vanaf het 2e schooljaar t/m de eindexamenklassen op alle niveaus ga je verder met natuurkunde, scheikunde en biologie.

Meer informatie over de exacte vakken