Groep 8

Welkom in de brugklas

Welkom op het Jac. P. Thijsse College!

Nog even en je maakt de overstap van de basisschool naar het voortgezet onderwijs.

Waarschijnlijk ben je al volop bezig met het kiezen van een nieuwe school. Op deze pagina kun je meer informatie vinden over onze school!

Hoe zien de vakken op het Jac. P. Thijsse College eruit? Bekijk hier wat filmpjes.

Chinees

Wiskunde

LO

 

Juniorgids

 

In de Juniorgids vind je allerlei informatie die voor aankomende leerlingen van het JPT van belang zijn.

Juniorgids

Tweetalig onderwijs

Op het JPT bieden we op alle afdeling tweetalig onderwijs aan. In de bovenbouw kunnen geïnteresseerde leerlingen door met het tweetalig programma in de vorm van het International Baccalaureate programma.

Meer informatie over tweetalig onderwijs (tto)

Wil je kennismaken met tweetalig onderwijs? Voor geïnteresseerde leerlingen uit groep 8 organiseren we op 17 februari een ‘first date’.

Je krijgt informatie over tweetalig onderwijs en volgt wat lessen in het Engels.

Je kunt je tot 10 februari inschrijven via deze link.

Bring your own device

Op het JPT werken we volgens het ‘Bring your own device’ principe. In het kort betekent dit dat we de ouders vragen aan hun kind een device beschikbaar te stellen voor gebruik tijdens de lessen.

Om meer te weten te komen over dit principe, welke devices we aanraden of welke devices goed werken op ons systeem klikt u hier.

Meer informatie over Bring your own device

Vwo tto-Allround klas

Krijg je van de basisschool een vwo-advies en vind je leren leuk, dan kun je naar de vwo tto-Allroundklas. Deze klas is wel tweetalig. Dit betekent dat je een groot deel van je lessen in het Engels krijgt. Naast de reguliere lessen bieden wij in deze klas extra projecten aan zoals robots bouwen, drama , Chinees en Spaans. Deze lessen vallen binnen de lessentabel. In deze klas werken de leerlingen veel samen op een onderzoekende manier.

Exacte vakken op het JPT

Wetenschap is hartstikke hip. Op YouTube zie je de meest spectaculaire proeven. Dat is niet alleen superleuk, maar ook leerzaam. En wist je dat er veel werk is in techniek en wetenschap? In het eerste jaar krijg je bij het JPT al biologie. Hierbij ga je aan de slag met de natuur. Ook krijg je NTO2. Dit staat voor natuur, techniek, ontwerp en onderzoek. Tijdens deze uren leer je van alles over natuur- en scheikunde, doe je onderzoek, en ontwerp én maak je werkstukken. Vanaf het 2e schooljaar t/m de eindexamenklassen op alle niveaus ga je verder met natuurkunde, scheikunde en biologie.
Ben jij een fan van Freek, Checkpoint of de SloMo-Guys? Kom dan zeker langs op onze open dag!

Meer informatie over de exacte vakken

Virtueel rondkijken op het JPT

Via Google Maps kun je binnenkijken op het JPT. Hier zijn verschillende ‘hoogtepunten’ uit de virtuele tour verzameld. Je kunt ook starten in de centrale hal van het A-gebouw door hier te klikken en zelf rond te lopen!

Start je virtuele tour