Bring your own device

Op het Jac. P. Thijsse College hanteren we het ‘Bring Your  Own Device (BYOD)’-beleid.

Leerlingen, ouders en docenten zijn enthousiast; zij zien dat de leeropbrengsten hoger zijn en dat leerlingen actiever bij de lessen zijn betrokken, waardoor het leerproces verbetert.

Een device los aanschaffen of een device kopen of huren met een verzekering?

Er zijn drie opties:

1. U heeft zelf al een device.
Om een goede werking te kunnen garanderen zal het device aan een aantal specificaties moeten voldoen. We gebruiken Office 365 voor bestandsopslag en samenwerking. Windows computers werken het best samen met dit platform. Natuurlijk zijn andere devices welkom. Zie hiervoor de checklist die u hiernaast kunt raadplegen.

2. Een device bij een bedrijf naar keuze kopen. Zie ook hiervoor bovengenoemde checklist.

3. Een device huren / kopen met een gunstige verzekering bij het bedrijf waar het Jac. P. Thijsse College afspraken mee heeft gemaakt. Dit bedrijf is ‘de Rent Company’. Door school wordt een tweetal devices geselecteerd wat uiteraard voldoet aan onze checklist. Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen bedrijf wat uitsluitend devices verhuurt. Wel bieden ze een gunstige verzekering.

De flyer met informatie en de bestelprocedure vindt u hier.

Ook halverwege het jaar blijft het mogelijk een device bij the Rent Company te kopen. Neem daarvoor direct contact op met het bedrijf.

Door de Office365 licentie die we voor onze leerlingen hebben afgesloten kan via het schoolaccount het Officepakket (Word, PowerPoint, Excel, Outlook en OneDrive) worden gedownload en geïnstalleerd op 5 PC’s (Windows en Apple).
Deze licentie hoeft dus niet te worden aangeschaft zolang de schoolcarrière op het JPT duurt.