Skip to main content

Bring your own device

Op het Jac. P. Thijsse College hanteren we het ‘Bring Your  Own Device (BYOD)’-beleid.

Leerlingen, ouders en docenten zijn enthousiast; zij zien dat de leeropbrengsten hoger zijn en dat leerlingen actiever bij de lessen zijn betrokken, waardoor het leerproces verbetert.

Een device los aanschaffen of een device kopen of huren met een verzekering?

Er zijn drie opties:

1. U heeft zelf al een device.
Om een goede werking te kunnen garanderen zal het device aan een aantal specificaties moeten voldoen. We gebruiken Microsoft 365 voor bestandsopslag en samenwerking. Windows devices werken het beste met dit platform samen, maar het kan ook op MacBooks worden geïnstalleerd. Waar moet een Windows laptop of Apple MacBook aan voldoen? Zie hiervoor de checklist die u hiernaast kunt raadplegen. Omdat veel software die we gebruiken niet op IPads en Chromebooks werken, zoals software om veilig digitaal toetsen mogelijk te maken adviseren wij alleen Windows laptops en Apple MacBooks aan te schaffen.

2. Een device bij een bedrijf naar keuze kopen. Zie ook hiervoor bovengenoemde checklist.

3. Een device huren / kopen met een gunstige verzekering bij het bedrijf waar het Jac. P. Thijsse College afspraken mee heeft gemaakt. Dit bedrijf is ‘de Rent Company’. Door school wordt een tweetal Windows-devices geselecteerd die uiteraard voldoen aan onze checklist. Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen bedrijf wat uitsluitend devices verhuurt. Wel bieden ze een gunstige verzekering. Het is belangrijk te vermelden dat wij een service faciliteren om defecte laptops van de Rent Company z.s.m. te vervangen voor een leenlaptop, maar het contract gaat u aan met de Rent Company en niet met de school.

De flyer met informatie en de bestelprocedure vindt u hier.

Ook halverwege het jaar blijft het mogelijk een device bij the Rent Company te kopen. Neem daarvoor direct contact op met het bedrijf.

Door de Microsoft 365-licentie die we voor onze leerlingen hebben afgesloten kan via het schoolaccount Word, PowerPoint, Excel, Outlook en OneDrive in een pakket worden gedownload en geïnstalleerd op 5 devices (Windows en Apple).
Deze licentie hoeft dus niet te worden aangeschaft zolang de schoolcarrière op het JPT duurt.