Bring your own device

Op het Jac. P. Thijsse College hanteren we sinds enkele jaren het ‘Bring Your  Own Device (BYOD)’-beleid.

De afgelopen jaren hebben we hiermee positieve ervaringen opgedaan. Leerlingen, ouders en docenten zijn enthousiast; zij zien dat de leeropbrengsten hoger zijn en dat leerlingen actiever bij de lessen zijn betrokken, waardoor het leerproces verbetert. Tijdens de informatieavond en op de open dag in februari spraken wij reeds hierover. Op basis van deze positieve ervaringen vragen we de ouders van de nieuwe brugklassers hun kind vanaf het schooljaar 2017-2018 een device mee te geven naar school.

Een device los aanschaffen of een device kopen of huren met een verzekering?

Er zijn drie opties:

1. U heeft zelf al een device.
Om een goede werking te kunnen garanderen zal het device aan een aantal specificaties moeten voldoen. We gebruiken Office 365 voor bestandsopslag en samenwerking. Windows computers werken het best samen met dit platform. Natuurlijk zijn andere devices welkom. Zie hiervoor de checklist die u hiernaast kunt raadplegen.

2. Een device bij een bedrijf naar keuze kopen. Zie ook hiervoor bovengenoemde checklist.

3.Een device huren / kopen met een gunstige verzekering bij het bedrijf waar het Jac. P. Thijsse College mee samenwerkt. Dit bedrijf is ‘the Rent Company’. Door school wordt een tweetal devices geselecteerd wat uiteraard voldoet aan onze checklist. Anders dan de naam doet vermoeden is dit geen bedrijf wat uitsluitend devices verhuurt. Wel bieden ze een gunstige verzekering. Hierover verschijnt op deze pagina binnenkort meer informatie.