Groep 8
Hier vind je meer informatie voor leerlingen die in groep 8 zitten en een nieuwe school gaan kiezen.

Op de hoogte gehouden worden?

Bent u geïnteresseerd in de activiteiten rondom de aanmelding op het Jac. P. Thijsse College? We houden u op de hoogte van belangrijke data, ontwikkelingen en nieuwtjes d.m.v. een nieuwsbrief.

De nieuwsbrief verschijnt tweewekelijks t/m eind maart.

Klik hier om uw gegevens achter te laten.

Kennismaken

Als je in groep 8 zit is het belangrijk dat je je goed oriënteert op een nieuwe school. Je kunt op verschillende manieren kennismaken met het Jac. P. Thijsse College.

Lesbezoek

Veel leerlingen komen met hun basisschool al een keer bij ons langs om proeflessen te volgen en kennis te maken. Ben jij niet in die gelegenheid maar wil je wel langskomen, vul dan dit formulier in.

First date

Je kunt bij ons op alle niveaus kiezen voor regulier of tweetalig onderwijs, oftewel: onderwijs in het Engels. Ben je nieuwsgierig hoe tweetalig onderwijs wordt vormgegeven? Kom dan naar onze 'first date'. Een middag speciaal voor jou waarin je meer informatie krijgt m.b.t. tweetalig onderwijs. Je volgt zelfs al één of twee proeflessen in het Engels!

De first date vindt plaats op 21 februari. De inschrijving is inmiddels gesloten, maar wil je alsnog deelnemen, neem dan contact op met Mevr. van Riet (0251-652571)

 

Bring your own device

Op het Jac. P. Thijsse College hebben wij sinds twee jaar het beleid Bring Your Own Device (BYOD). Op basis van positieve ervaringen vragen we de ouders van de nieuwe brugklassers hun kind vanaf het schooljaar 2017-2018 een device mee te geven naar school. Klik hier om meer hierover te weten te komen.

Virtueel binnenkijken bij het JPT

Via Google Maps kun je binnenkijken op het JPT. Klik hier om naar de pagina te gaan waar verschillende 'hoogtepunten' uit de virtuele tour zijn verzameld. Je kunt ook direct naar de centrale hal van het A-gebouw gaan door hier te klikken en zelf rond te lopen!

Open dagen, informatieavonden, Aanmelding en toelating

Belangrijke documenten met informatie over procedure aanmelding en toelating, open dagen, informatieavonden en het aanmeldingsformulier zijn hieronder te downloaden.

Bring your own device

Op het JPT werken we volgens het 'Bring your own device' principe. In het kort betekent dat dat we elke leerling stimuleren een device mee naar school te nemen. Vanaf schooljaar 17-18 is dit verplicht voor leerlingen die in de brugklas bij ons zijn begonnen.

Om meer te weten te komen over dit principe, welke devices we aanraden of welke devices goed werken op ons systeem klikt u hier.


 

Juniorgids

In de juniorgids vind je alle informatie over de school die voor jou interessant is.

 

 

2832 KB

Wil je meer weten over ons tweetalig onderwijs?

Klik hier om de pagina over ons tweetalig onderwijs (tto) te openen.

 

Exacte vakken op het JPT.

 

Wetenschap is hartstikke hip. Op YouTube zie je de meest spectaculaire proeven. Dat is niet alleen superleuk, maar ook leerzaam. En wist je dat er veel werk is in techniek en wetenschap? In het eerste jaar krijg je bij het JPT al biologie. Hierbij ga je aan de slag met de natuur. Ook krijg je NTO2. Dit staat voor natuur, techniek, ontwerp en onderzoek. Tijdens deze uren leer je van alles over natuur- en scheikunde, doe je onderzoek, en ontwerp én maak je werkstukken. Vanaf het 2e schooljaar ga je verder met natuurkunde, scheikunde en biologie. 
Ben jij een fan van Freek, Checkpoint of de SloMo-Guys? Kom dan zeker langs op onze open dag!

Wil je meer weten over exacte vakken op het JPT? Klik dan hier!

 

 

Allround klas

Krijg je van de basisschool een vwo-advies en vind je leren leuk, dan kun je naar de vwo-allroundklas. Deze klas is wel tweetalig. Dit betekent dat je een groot deel van je lessen in het Engels krijgt. Naast de reguliere lessen bieden wij deze klas extra projecten aan zoals robots bouwen, drama , Chinees en Spaans. Deze lessen vallen binnen de lessentabel. In deze klas werken de leerlingen veel samen op een onderzoekende manier.