Skip to main content

Welkom op de informatieavond van het Jac. P. Thijsse College.

Deze pagina is uit het schooljaar 2021 – 2022. Natuurlijk kunt u hier veel relevante informatie vinden. Houd er echter rekening mee dat sommige data van evenementen verouderd zijn.

In de introductiefilm hieronder heten Ton Kallenberg (rector) Petra van Dok en René Wellen (conrectoren) en Ingrid Overes (teamleider brugklassen) u van harte welkom op deze informatieavond. Zij vertellen u van alles over onze school; over het keuzeproces, maar ook over de manier waarop ons onderwijs vormgegeven wordt. Daarna kunt u een keuze maken uit verschillende onderwerpen.

Op donderdag 3 februari 2022 waren we tussen 19u00 tot 21u00 via Livechat aanwezig op deze pagina. Mocht u nog een vraag hebben, dan kunt u ook mailen naar groep8@jpthijsse.nl uw mail wordt dan z.s.m. beantwoord.

Deze pagina blijft gedurende de periode waar de keuze voor een school centraal staat online staan.

We wensen u een informatieve avond toe.

Team Jac. P. Thijsse College

Deze pagina werkt het beste op een laptop of een computer.

Wanneer de pagina moeilijk laadt of de filmpjes niet op een juiste manier worden getoond,
kunt u hier de afspeellijst van YouTube openen.

Tweetalig onderwijs

Iona McMorland en Dennis Maas, beiden brugklasmentoren, vertellen u alles over tweetalig onderwijs. Voor wie is deze stroom geschikt, hoe ziet het programma eruit en wat zijn de kosten?

General information

Everything you need to know about our school, the way we work and the choices we have made. René Wellen, vice-principal explains about Jac. P. Thijsse College in English.

Bètaonderwijs

Natuurkunde, scheikunde, biologie en informatica zijn bètavakken die op het Jac. P. Thijsse College worden aangeboden. Vicky Knol, Laura Lakeman, Ed Botterweg, Erik Jacobs en Hylke Smid vertellen over hun vak.

Het onderwijs op het JPT

Sinds enkele jaren geleden is het onderwijs op het JPT anders aangepakt. We noemen dit JPTeaching. Een andere dagindeling, maatwerk in blok 1 voor specifieke vakken, reguliere lessen in blok 2 en verdiepen in blok 3. Ook staan er veel minder toetsen op het programma. Per vak en leerjaar minimaal drie en maximaal zes!

Deze filmpjes gaan over het ‘schoolplan’.

Hier vindt u een samenvatting van het schoolplan.

JPTeaching

René Wellen legt in dit filmpje uit hoe ons onderwijs wordt vormgegeven en waarom we bepaalde keuzes maken. Waarom hanteren we deze dagindeling, toetsen we minder voor een cijfer wat bedoelen we precies met de metafoor van de boom?

Toetsbeleid

Leerlingen krijgen op het JPT tussen de drie en zes toetsen per vak per jaar. Dit is veel minder dan op andere scholen. Formatief handelen speelt hierin een belangrijke rol. Daan Zonneveld en Jochem Deen vertellen hierover.

Dagindeling

Het rooster op het JPT wijkt af van hoe andere scholen dit doen. Sanne Kraaier vertelt hoe een dag is opgebouwd.

EdTech

Een device mee naar school! Op het JPT werken we met Bring Your Own Device. Tim Jonker en Jeroen de Ruijter vertellen over Educatieve Technologie en waar u op moet letten bij het selecteren van een device.

Uitdaging voor vwo-leerlingen

Verwacht u dat uw kind een vwo-advies krijgt? In dit filmpje leggen Fleur Kamphuijs en Silvia van Tunen uit welke uitdagingen we leerlingen bieden in de vwo tto-allround klas.

Kunst en cultuur

Sinds jaar en dag staat het JPT bekend om de muziekavonden en de werken die voor het examen tekenen worden gemaakt. Maar er is meer! Christophe Reijman en Christiaan Wijnker vertellen over kunst en cultuur op het JPT.

Burgerschap

Het JPT heeft sinds dit cursusjaar een nieuw vak, burgerschap. Hoe werkt de samenleving, wie ben jij en met wie wonen we allemaal op deze aarde en hoe ga met elkaar om? Lisa van Gerwen en Daan Zonneveld vertellen over dit vak.

Dyslexie

Als uw kind dyslectisch is, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Els van der Wielen vertelt over haar rol als dyslexiecoördinator.

Passend onderwijs

Josine van Eck, zorgcoördinator, vertelt over passend onderwijs op het JPT.

Sport

Menno Halewijn, docent lichamelijke opvoeding vertelt over sport op het JPT. Bewegen, Sport en Maatschappij op de havo en het vwo, Sports & Lifestyle op de mavo; alles komt voorbij.

Overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

Een kluisje, een plek voor de fiets in de fietsenstalling, een device, noem het maar op. Paulien van Bueren en John Besseling nemen u mee.

Schooltour

In dit korte filmpje krijgt u een rondleiding langs allerlei plekken in de school.

Wilt u nog andere filmpjes bekijken?