Naar de pagina van de open dag van schooljaar 2020 - 2021? Klik hier!

Informatieavond

Dit is de pagina van de informatieavond van 4 februari van schooljaar 2020 – 2021.

In de introductiefilm hieronder heten Petra van Dok, Ingrid Overes en René Wellen u van harte welkom op deze informatieavond. Zij vertellen u van alles over onze school; over het keuzeproces, maar ook over de manier waarop ons onderwijs vormgegeven wordt. Daarna kunt u een keuze maken uit verschillende onderwerpen.

Heeft u vragen, dan kunt u mailen naar groep8@jpthijsse.nl en wordt uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoord.

Wanneer u moeite heeft de pagina te laden, of de filmpjes niet op een juiste manier worden getoond,
kunt u hier de afspeellijst van YouTube openen.

Kitty Meijer (coördinator) en René Wellen (conrector) vertellen u alles over tweetalig onderwijs. Voor wie is deze stroom geschikt, hoe ziet het programma eruit en wat zijn de kosten?

Het internationaal profiel dat onze school heeft, is niet alleen voor de tweetalige stroom! Elke leerling komt hiermee in aanraking. Jennifer Hormann en Ben Vriesema vertellen over de mogelijkheden.

Natuurkunde, scheikunde, biologie en informatica zijn bètavakken die op het Jac. P. Thijsse College worden aangeboden. Vicky Knol, Laura Lakeman, Ed Botterweg, Erik Jacobs en Hylke Smid vertellen over hun vak.

Het onderwijs op het JPT.

Zo’n drie jaar geleden is het onderwijs op het JPT radicaal omgegooid. We noemen dit JPTeaching. Een andere dagindeling, maatwerk in blok 1 voor specifieke vakken, reguliere lessen in blok 2 en verdiepen in blok 3. Ook staan er veel minder toetsen op het programma. Per vak en leerjaar minimaal drie en maximaal zes!

Deze filmpjes gaan over het ‘schoolplan’.

Hier vindt u een samenvatting van het schoolplan.

Leerlingen krijgen op het JPT tussen de drie en zes toetsen per vak per jaar. Dit is veel minder dan op andere scholen. Formatief evalueren speelt hierin een belangrijke rol. Daan Zonneveld en Jochem Deen vertellen hierover.

Het pedagogisch leerklimaat noemen we de deal bij ons op school. Isabelle Jager en Daan Zonneveld vertellen hoe we het op het JPT aanpakken.

De dagindeling op het JPT wijkt af van hoe andere scholen dit doen. Sanne Kraaier vertelt hoe een dag is opgebouwd.

Een device mee naar school! Op het JPT werken we met Bring Your Own Device. Tim Jonker en Jeroen de Ruijter vertellen over Educatieve Technologie en waar u op moet letten bij het selecteren van een device.

Menno Halewijn, docent lichamelijke opvoeding vertelt over sport op het JPT. Bewegen Sport en Maatschappij op de havo en het vwo, Sports & Lifestyle op de mavo, alles komt voorbij.

Sinds jaar en dag staat het JPT bekend om de muziekavonden en de werken die voor het examen tekenen worden gemaakt. Maar er is meer! Christophe Reijman en Christiaan Wijnker vertellen over kunst en cultuur op het JPT.

Het JPT heeft vanaf komend cursusjaar een nieuw vak in de bovenbouw. Ondernemerschap staat in het vak Business centraal. Leonie Weijling en Thomas Smit vertellen over het vak dat ze zelf hebben ontwikkeld.

Als uw kind dyslectisch is, hoeft dat helemaal geen probleem te zijn. Els van der Wielen vertelt over haar rol als dyslexiecoördinator.

Josine van Eck, zorgcoördinator, vertelt over passend onderwijs op het JPT.

Verwacht u dat uw kind een vwo-advies krijgt? In dit filmpje leggen Fleur Kamphuijs en Silvia van Tunen uit welke uitdagingen we leerlingen bieden in de vwo tto-allround klas.

Een kluisje, een plek voor de fiets in de fietsenstalling, een device, noem het maar op. Paulien van Bueren en John Besseling vertellen over de overstap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs.

In dit korte filmpje krijgt u een rondleiding langs allerlei plekken in de school.

Wilt u nog andere filmpjes bekijken?