Skip to main content

JPT naar Gambia

Welkom op de pagina van onze doneeractie voor Gambia. Wij zijn 30 leerlingen uit 4havo en 5vwo. In december (2019) en februari (2020) gaan wij met een groep van 15 leerlingen naar Gambia om daar vrijwilligerswerk te doen op de Mansa-Colley Bojang school in Jalanbang. Hier wordt hard gewerkt aan het maken van een nieuw klaslokaal, het verven van schoolgebouwen, cement mengen, bakstenen maken en waterleidingen aanleggen.

Slapen gebeurt op het terrein van de school in zogenaamde lodges waar nauwelijks elektriciteit en geen wifi is. De eigenaar van de school stond garant voor de veiligheid van ons. Daarnaast wordt Gambia ’the smiling coast’ genoemd vanwege de vriendelijkheid van de mensen. Het wordt flink aanpoten tijdens deze reis met hoge temperaturen en weinig luxe.

In de voorbereidende weken worden er (sport)lessen voorbereid, achtergrond informatie over Gambia opgezocht en worden er zo veel mogelijk sponsors gezocht om geld op te halen om dat bij de school in Gambia te besteden. Al het geld dat is opgehaald doet een bijdrage aan het onderwijs en de onderwijsomstandigheden in Jalanbang en omstreken.

Tijdens onze reis hielden we ons vooral bezig met het bouwen van een nieuw klaslokaal. Voor het bouwen moesten we ter plekke met het opgehaalde geld bouwmaterialen en gereedschap kopen. In 2016 is het opgehaalde geld gebruikt voor verf, cement, bouwmaterialen, leidingen, zand, loon van vaklieden en klamboes voor in de omgeving.

DONEREN

Met het ingezamelde geld gaan wij verder aan de vorig jaar gestartte bouw van een nieuw gebouw voor middelbaar onderwijs. Het geld gaat cash mee met de begeleiders en wordt direct bij aankomst omgewisseld in lokale valuta. Op deze manier gaat er zo min mogelijk geld verloren aan wisselkoersen. Direct na aankomst wordt het geld besteed aan bouwmaterialen, leermiddelen, uniformen en, als er nog iets overblijft, aan inrichting van de klassen. Met dit alles gaan wij en de begeleiders een week aan de slag.​

Weet dat welk bedrag je ons ook doneert, enorm op prijs gesteld wordt! Elk klein

beetje telt!

Hier zijn de bankgegevens van onze school. Weet dat al dit geld meegaat, mits de goede beschrijving ‘Gambia 2019 December’ wordt gebruikt.

​IBAN nummer: NL96 RABO 0120 5949 35

t.n.v. SVOK inzake Jac. P. Thijsse College

o.v.v. Gambia 2019 December (of als u voor de februari reis doneert “Februari”)

​Namens ons en de school in Gambia, bedankt!!