Skip to main content

Kunstonderwijs op het
Jac. P. Thijsse College

Kunst staat al jaren hoog in het vaandel op het Jac. P. Thijsse College. Als het gaat om muziek, tekenen of musical, dan kun je hier je hart ophalen!

 

Without music, life would be a mistake

(Friedrich Nietzsche)

Muziek

Vanaf de brugklas heb je muziek in je pakket! Je maakt kennis met alle instrumenten die we in onze twee goed uitgeruste muzieklokalen hebben.

Je maakt kennis met (bas-)gitaar, keyboard, drums, percussie en natuurlijk zang!

Vanaf klas drie kun je kiezen tussen tekenen of muziek. In de derde ligt de nadruk op spelen, in een bandje, als groep of juist wat individueler als je dat wil. Op de muziekavond die jaarlijks in februari gehouden wordt, treed je met je klas op voor een publiek van ouders en belangstellenden. Voorzien van een professionele licht- en geluidinstallatie zodat je zo goed mogelijk uit de muzikale verf komt!

Kies je ervoor om na de derde muziek te houden, dan ga je voor het eindexamen. In de drie uur per week waarin je muziek dan op je rooster hebt staan, bereid je je voor op de muziekavond waar je met de klas natuurlijk voor de uitsmijter zorgt! Daarnaast leiden we je op voor het landelijk, centraal schriftelijk eindexamen. Je kunt muziek op alle afdelingen kiezen!

Beeldende kunst, tekenen.

Tekenen wordt vanaf de brugklas t/m alle eindexamenniveaus aangeboden.

JPTeens on Stage

Het Jac. P. Thijsse College kent een rijke traditie als het gaat om musicals en theaterproducties. Lang geleden waren er de ‘dramaproducties’, speciaal voor het JPT geschreven stukken, met een live orkest.

Tegenwoordig worden hedendaagse musicals in een tienerjasje gestoken. De JPTeens on Stage, leerlingen van de brugklas t/m 5vwo, brachten in de afgelopen jaren onder de bezielende leiding van een creatief team, o.a. Tarz on Stage, Belle en het Beest, The Wiz en SISTERs in ACTion over het voetlicht.

Theaterklas bovenbouw vwo

Sinds enkele jaren is de theaterklas actief in de bovenbouw van het vwo. Als uitbreiding op je vwo-profiel kun je theater kiezen. In 4- 5- en 6 vwo vinden de theaterlessen plaats, maak je kennis met alle aspecten van het theatervak. In de 5e en 6e klas richt je je met je klas op het theaterstuk wat jullie zelf schrijven, regisseren en uitvoeren!