MUZIEK OP HET JPT

Heb je altijd al eens gitaar of keyboard willen spelen, drummen of zingen in een band? Op het JPT komt het allemaal voorbij. In de brugklas heb je twee uur muziek in de week. Tijdens deze uren leer je niet alleen over allerlei muziekstijlen en het notenschrift, ook de instrumenten in het lokaal (keyboards, drums, gitaren en xylofoons) leer je bespelen. En zingen vinden we ook heel belangrijk, dus dat doen we ook vaak met de hele klas!

Na de tweede klas is muziek een keuzevak. Dan zit je dus in de klas met leerlingen die allemaal muziek hebben gekozen. De andere leerlingen hebben tekenen. Dan heb je twee lesuren muziek in de week en ga je heel veel muziek maken met elkaar. Vaak met de hele klas, maar soms ook in kleinere bandjes. Je kunt ook oefenen in de geluidsdichte studio’s die we in elk van de twee lokalen hebben. Natuurlijk speel je zoveel mogelijk muziek die je zelf ook leuk vindt! Maar muziek is heel breed, dus speel je de ene keer een nummer van Martin Garrix, de andere keer kun je zomaar een nummer van de Beach Boys spelen. Vraag maar aan je ouders wie dat zijn. In februari organiseren we drie muziekavonden waar jij met je klas optreedt, hoe vet is dat?!

In de bovenbouw kun je muziek op alle afdelingen kiezen om eindexamen in te doen. Dat geldt overigens ook voor tekenen. Dan heb je op de mavo vier uur in de week en op de havo en het vwo drie uur in de week. Naast het spelen dat we gewoon blijven doen, leer je ook van alles over muziekgeschiedenis en muziektheorie.

Fleur (docent en oud-leerling): “De reden dat ik muziek ben gaan studeren is dat ik muziek hier zo tof vond!”