JPTeaching

Zo’n vijf jaar geleden is het onderwijs op het JPT anders aangepakt. We noemen dit JPTeaching. Een andere dagindeling, maatwerk in blok 1 voor specifieke vakken, reguliere lessen in blok 2 en verdiepen in blok 3.

Minder toetsen

Ook staan er veel minder toetsen op het programma. Per vak en leerjaar minimaal drie en maximaal zes! Dankzij formatief handelen weten wij wat al goed gaat en waar je wat meer hulp bij nodig hebt. Bij ieder vak krijg je namelijk leerdoelen. Dankzij deze leerdoelen weet jij precies wat je moet kennen en kunnen. Je leraar kan regelmatig door middel van allerlei kleine werkvormen meten hoever je bent met de lesstof. Op basis hiervan kan het zijn dat je leraar je adviseert om naar wat ondersteuningslessen in blok 1 te komen, zodat jij goed voorbereid bent voor de toets. Ook kan het zijn dat hij jou, of een groepje in de klas, gericht gaat helpen.

Het rooster

Als je op de middelbare school zit, dan heb je een rooster waarop precies staat wanneer je in welk lokaal moet zijn. Op de middelbare school verschilt je rooster per dag. 

Wij werken met een heel speciaal rooster, met een blok 1, 2 en 3. Hieronder gaan we je daar alles over uitleggen.

Blok 1: Maatwerk

In blok 1 duurt de les 45 minuten. Twee keer per week start je tijdens blok 1 met je mentor.  Je mentor helpt je dan bijvoorbeeld met studievaardigheden. Op alle andere dagen van de week kun je extra ondersteuningslessen volgen als je daar behoefte aan hebt.

Blok 2: Reguliere lessen
De lessen in blok 2 duren 40 of 80 minuten. Je hebt dan lessen zoals aardrijkskunde, economie of wiskunde. Tijdens deze lessen leer je meer over allerlei interessante vakken. In de onderbouw volgt iedereen nog dezelfde vakken, maar hoe ouder je wordt, hoe meer keuze je hebt in de vakken die je volgt. 
Blok 3: Verbreding en verdieping
Deze les duurt 60 minuten. Je hebt niet iedere dag een blok 3, meestal zo rond de 3 keer per week.  Tijdens dit blok werken we aan projecten of grotere opdrachten. Veel vakken kiezen ervoor om tijdens deze lessen op een hele andere manier aan het werk te gaan. Leuk om je dag zo af te sluiten!

Een veilige school

We vinden het belangrijk dat jij je veilig voelt bij ons op school. We hebben respect voor een ander, gaan vriendelijk met elkaar om en doen niet aan pesterijen. We hebben een antipestprotocol en proberen hier continue met elkaar over in gesprek te gaan. Je mentor zal hier in de klas met de leerlingen over praten.

Veiligheid betekent ook dat wij een goede absentiecontrole hebben waarbij we je ouders bellen als je onverwacht niet op school bent.  Zo weten we zeker dat jij oké bent!