Ga je met ons mee op reis?

De afgelopen jaren was het door corona natuurlijk niet mogelijk geweest om te reizen. Dat vonden wij erg jammer! Gelukkig kunnen we samen weer op reis!

Het Jac. P. Thijsse College staat bekend als een school die geregeld op reis gaat. Oud-leerlingen (misschien wel jouw ouders?) hebben het nog steeds over Meerssen en Verdun; reizen die al meer dan 25 jaar bestaan!

We beginnen al in de brugklas met twee hele leuke reizen. De reguliere klassen gaan nog steeds naar Meerssen toe, de tweetalig onderwijsbrugklassen gaan naar Kent.

In 3 mavo en 3 havo reis je af naar Londen of Berlijn. Volg je het vak Sports&Lifestyle? Dan ga je op een eigen, actieve reis!

In 4 havo kun je naar Verdun of naar Boston, in 5 vwo staat Rome of New York op de planning. Steek jij graag je handen uit de mouwen? Dan wil jij vast wel mee naar Gambia of Mumbai. Help daar mee aan de bouw van een school of geef les aan de kinderen daar.  Heb je geschiedenis? Dan ga je met 6 vwo naar Auschwitz.

Wij kijken er naar uit!

Een ervaring voor je leven

Wij geloven dat uitwisselingen met leerlingen van over de hele wereld heel erg leerzaam zijn voor jou. Het is natuurlijk geen vakantie, maar een ervaring voor je leven. 

Leerlingen blijven met elkaar in contact na de uitwisselingen, spreken zelfs af om na het eindexamen elkaar ergens op de wereld te treffen. Bovendien gaan veel leerlingen studeren in het buitenland of zij kiezen voor internationaal georiënteerde studies. Dit geldt niet alleen voor vwo-leerlingen, maar ook juist ook voor leerlingen van de mavo en de havo. 

Bekijk hier wat foto's van de vele prachtige reizen die wij maken met onze leerlingen!