SPORT OP HET JPT

Ben jij ook zo dol op bewegen? Wij vinden samen sporten en leren samenwerken hartstikke belangrijk. Iedere leerling in de brugklas heeft 3 uur per week gym! Je gaat dan allerlei leuke sporten uitproberen.

In de brugklas hebben we ook het lifeguardproject. We wonen dichtbij de zee, dat is natuurlijk hartstikke fijn, maar we vinden het belangrijk dat je gevaren van de zee goed kent. Tijdens dit project ga je meer leren over muien en stromingen in de zee, gaan we zwemmen in zee maar leren we ook reddend zwemmen. Dit is natuurlijk niet alleen hartstikke leuk, maar ook erg belangrijk.

Als je gymles hebt, gebruiken we de gymzalen, maar ook de sporthal en de sportvelden naast de school. Bovendien hebben we genoeg leuke projecten waarbij we sporten in de regio leren kennen.

Lees hieronder meer over de speciale vakken Sports&Lifestyle en bsm.

Extra sport? Kies voor Sports&Lifestyle of voor BSM!

Op de mavo kun je kiezen voor Sports&Lifestyle, op de havo en op het vwo kun je kiezen voor het vak bsm (Bewegen, Sport en Maatschappij).

Dit is voor iedereen die het leuk vindt om veel te sporten, met sporten kennis te maken die je niet zo snel doet én voor iedereen die z’n sportieve talenten verder wil ontwikkelen, samen met anderen, binnen en buiten de school.

Sports & Lifestyle

Tijdens de Sports&Lifestyle lessen richten wij ons op de verdieping binnen diverse sporten. Je maakt kennis met nieuwe sporten, volgt clinics en krijgt daarbij lifestyle lessen. De verdeling is ongeveer 75% sporten en 25% lifestyle lessen.

BSM

BSM staat voor Bewegen, Sport en Maatschappij en is een profielkeuzevak in de bovenbouw havo en vwo. Als je voor dit vak kiest, dan doe je hier dus echt examen in!

Behalve dat je zelf leert om beter te bewegen, leer je ook je vaardigheden te verdiepen en te verbreden. Zo ga je bijvoorbeeld sporttoernooien begeleiden, maar je krijgt ook echt een stuk theorie zoals anatomie.

Beide praktijkvakken zijn een hele mooie voorbereiding op sportieve vervolgopleidingen.