TWEETALIG ONDERWIJS OP MAVO, HAVO EN VWO!

Vind jij Engels interessant en zou je dat graag beter leren lezen, schrijven en spreken? Dan is tweetalig onderwijs echt iets voor jou! Als je tweetalig onderwijs volgt, dan krijg je een groot deel van je lessen in het Engels. Maar maak je geen zorgen, we hebben hier al een flink aantal jaar ervaring mee, dus je went hier snel genoeg aan!

Op de mavo is minimaal 30% van de lessen in het Engels en op havo / vwo zelfs 50%!
Tijdens de lessen spreek je dus alleen Engels. Tegen je docent, maar ook tegen je klasgenoten! Ook je boeken, werkstukken en toetsen zijn in het Engels.

WHO?

Tweetalig onderwijs kan je bij ons volgen op de mavo, de havo en het vwo. Je hoeft niet goed te zijn in Engels, sterker nog, je hoeft op de basisschool nog nooit Engels gehad te hebben. Het is alleen wel heel belangrijk dat je gemotiveerd bent en dat je niet bang bent fouten te maken. Van fouten maken leer je. Gewoon proberen dus!

WHY?

Nederland wordt steeds internationaler. De kans dat je in contact komt met het buitenland wordt steeds groter en dan is de taal die gesproken wordt vaak Engels. Daarnaast gebruiken steeds meer vervolgopleidingen Engelstalig lesmateriaal of worden lessen in het Engels gegeven.

DIPLOMA'S

Als je in 4 mavo zit, doe je een Anglia examen maar op een hoger niveau dan in klas 2. Verder wordt je de mogelijkheid geboden het vak Engels op havo-niveau af te sluiten.

Als je op de havo zit doe je in 5 havo-examen voor het vak Language B van het International Baccalaureate en je wordt de mogelijkheid geboden het vak Engels op vwo-niveau af te sluiten.

Zit je op het vwo? Dan kun je in 5 vwo het CAE-examen doen (Certificate in Advanced English van Cambridge). In 6 vwo volgt het examen in Language A, Language and Literature van het International Baccalaureate. Tenslotte doe je het normale vwo-examen voor Engels.

KORT GEZEGD, TWEETALIG ONDERWIJS...

maakt je flexibel en wendbaar en bereidt je voor op een samenleving die deze vaardigheden vraagt;

bereidt je voor op een wereld zonder grenzen;

biedt je een mogelijkheid om een tweede taal zeer goed te spreken en te gebruiken;

bereidt je beter voor op een studie waar boeken en colleges steeds vaker Engelstalig zijn;

bereidt je beter voor op en biedt grotere kansen bij toegang tot internationale opleidingen en studies in het buitenland;

biedt kansen om naast het Nederlandse examen internationaal erkende certificaten te halen.

Ben je geïnteresseerd in Tweetalig Onderwijs?
Elk jaar organiseren we in februari een ‘First Date’.

Als jij interesse hebt in tweetalig onderwijs, dan nodigen wij jou van harte uit op 28 februari tijdens onze ‘First Date’. Je krijgt dan al een paar kleine lesjes in het Engels. Bovendien zullen je we ook van alles uitleggen en je kunt al je vragen aan onze leraren stellen!

Gelukkig zijn deze lesjes gewoon op school, dat geeft je meteen de gelegenheid om nog even binnen te kijken bij ons! Kom jij gezellig langs?

SCHRIJF JE HIER IN VOOR DE FIRST DATE OP 28 FEBRUARI!

Krijg je bij tto alleen maar extra lessen Engels?

Nee, zeker niet! Jouw internationale ontwikkeling is net zo belangrijk! In het hele tto is er een uitgebreid cultureel programma met Engelstalig theater, gastsprekers, musea, Engelstalige voorstellingen en reizen naar het buitenland. 

Tweetalig onderwijs betekent niet alleen dat je razendsnel leert om goed Engels te spreken, maar ook dat je veel leert van de wereld om je heen,  zowel binnen Europa als daarbuiten.

DOWNLOAD HIER HET INFORMATIEBOEKJE

Questions?

Als je op zoek bent naar meer informatie, nodig wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Onze collega’s willen je dan natuurlijk helpen. Hieronder kun je klikken op onze veelgestelde vragen (FAQ) onderbouw en bovenbouw.

KLIK HIER VOOR DE FAQ TTO ONDERBOUWKLIK HIER VOOR DE FAQ TTO BOVENBOUW

Let's do this!

Hoe geef je je op? Op het aanmeldingsformulier kruis je aan dat je voor tto in aanmerking wilt komen. Tegelijk met het aanmeldingsformulier lever je ook een motivatiebrief in. De motivatiebrief mag in het Nederlands maar als je het al in het Engels kan , moet je dat zeker proberen. Denk eraan: fouten maken mag!

Meld je je aan, dan verwachten we ook dat je op de first date aanwezig bent. Tot slot kan het zo zijn dat we nog vragen hebben na het lezen van je motivatiebrief. Het kan dus zijn dat wij je uitnodigen voor een intakegesprek.

KLIK HIER VOOR ALLE INFORMATIE OVER DE MOTIVATIEBRIEF