Onderwijs in een internationale
context, met hart voor alle
leerlingen en hun toekomst

Leerlingen

Op deze pagina vind je informatie die voor onze leerlingen van belang is.

Levering van boekenpakketten, hoe werkt dat?

De boekenpakketten worden door school besteld en thuisbezorgd door de firma Van Dijk. Vragen? Lees eerst onderstaand document door.

FAQ boekenpakketten (pdf)

Update boekenleveringen Van Dijk

In tegenstelling tot eerdere berichten is gebleken dat nog niet alle boeken door Van Dijk bij de leerlingen zijn thuisbezorgd. De hoofdpakketten zijn intussen allemaal wel geleverd, maar bepaalde naleveringen lopen vertraging op. Navraag bij Van Dijk leert ons dat zij te weinig uitzendkrachten hebben en dat ze afhankelijk zijn van de beschikbaarheid bij uitgevers. Ze werken hard om alle naleveringen in de komende weken bij de leerlingen thuis te krijgen.

Naast de boekenpakketten blijken er ook problemen te zijn met digitaal lesmateriaal. Bijvoorbeeld problemen met inloggen. Van Dijk werkt samen met andere partijen om deze knelpunten zo snel mogelijk op te lossen.

Afspraken m.b.t. ‘Bring your own device’ (BYOD)

Op het JPT hanteren we het ‘BYOD’-principe.

Om dit goed te laten verlopen hebben we een document met afspraken en tips samengesteld.

Afspraken BYOD (pdf)

Het rooster en de rooster-app

Het rooster is van groot belang om een lesdag goed te laten verlopen. De Zermelo roosterapp helpt je hierbij. Controleer je rooster minimaal twee keer per dag, er kunnen wijzigingen optreden!

Bekijk je rooster

Magister

Je cijfers, studiewijzers en bronnen van algemeen belang vind je op ‘Magister’.

Ga naar Magister

Leerlingraden

Het JPT vindt jouw mening heel belangrijk. Daarom hebben we verschillende leerlingenraden. De leerlingen in de leerlingenraden hebben zichzelf hiervoor opgegeven. Ze vormen een afspiegeling van alle leerlingen van de afdeling waarin zij zitten. Er is een leerlingenraad voor de brugklas, tweede-klasraad, 3mh-4mraad, tto-raad, vworaad, havoraad. Alle raden bij elkaar noemen we ‘De leerlingenraad’.

Wil je iets melden aan de leerlingenraad? Stuur dan een e-mail aan leerlingenraad@jpthijsse.nl. Binnenkort verschijnen hier de leden van de raden.

Eén van de zaken waar een leerlingenraad zich over buigt is het leerlingenstatuut.

Download het leerlingenstatuut (pdf)