WELKE TALEN KUN JE ALLEMAAL VOLGEN OP HET JPT?

Op onze school hebben wij veel aandacht voor de wereld om ons heen. Daar hoort natuurlijk bij dat je veel talen kunt leren. Bij ons op school zijn dat de volgende:

Nederlands, Engels, Duits, Frans, Spaans en Chinees.

Wij bieden tweetalig onderwijs aan op alle niveaus, dus op de mavo, de havo en op het vwo. Lees hieronder meer over tweetalig onderwijs en bekijk onze speciale tto-pagina!

TWEETALIG ONDERWIJS OP HET JPT

Alle brugklassen worden zowel regulier als tweetalig aangeboden.  Kies je voor tweetalig onderwijs dan krijg je een groot deel van de vakken in het Engels aangeboden. Ben je geïnteresseerd in tto en wil je er meer over weten? Geef je dan op voor de first date die op 16 februari bij ons op school wordt gehouden. Op deze middag krijg je meer informatie over tto en kun je een aantal proeflesjes in het Engels volgen. Klik hier om je op te geven! 

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER TWEETALIG ONDERWIJS!

SPAANS

¡Hola!

 

Spaans is de moedertaal van zo’n 450 miljoen mensen en de tweede taal van nog eens 75 miljoen mensen.

De taal doet denken aan vakantie, muziek en verre reizen, maar is ook heel belangrijk voor vervolgopleidingen.

Deze prachtige taal wordt vanaf het tweede leerjaar aangeboden op de havo en het vwo. Onze leerlingen kunnen aan het einde van de brugklas de keuze maken voor het vak Spaans, waarbij zij door onze docenten worden ondergedompeld in de taal en cultuur. Dat houdt in dat je vanaf het eerste moment ook Spaans moet spreken in de les. Vanaf de bovenbouw wordt ook kennis gemaakt met de Spaanse en Zuid-Amerikaanse literatuur.

Er is een mogelijkheid tot het doen van landelijk eindexamen Spaans in 5 havo en 6 vwo.

Chinees

好!

 

De Chinese taal en het schrift, de vreemde klanken, het eeuwenoude gedachtegoed, de geschiedenis en de rijke cultuur: er valt zoveel te ontdekken en te leren over China. Bij ons op school kun je Mandarijn Chinees leren, de officiële taal van China die gesproken wordt in grote delen van China, Taiwan, Singapore en in veel andere delen van Azië. Maar ook buiten Azië is de kennis van de taal zeer nuttig. Het aanleren van de Chinese taal leert je anders na te denken over je eigen taal en cultuur.

Bovendien is het een uitstekende manier om je horizon te verbreden door te kijken naar internationale contexten.

Taal, cultuur, feestdagen, geschiedenis, etiquette, kunst, sport en eten zijn allemaal elementen die in de lessen behandeld zullen worden.