Skip to main content
Algemeen

4mhv en 5hv bezoekt Koninklijk Concertgebouw Amsterdam

Door 13 oktober 2021Geen reacties

De excursie aan naar het Koninklijk Concertgebouw met de vierdeklassers is inmiddels een traditie geworden. Omdat door de coronasituatie leerlingen het afgelopen jaar de excursie helaas niet konden meemaken, zijn we dit jaar niet alleen met de leerlingen uit 4mhv, maar ook uit 5h en 5v naar Amsterdam gegaan.

De leerlingen volgden het programma “On stage en backstage”. Een programma waarin leerlingen kennis maakten meth et symfonieorkest en bijbehorende instrumenten, de rol van de dirigent, het fenomeen beroepsmuzikant en de organisatie van en het Concertgebouw in het algemeen

De leerlingen werden meegenomen naar alle ruimten die het Concertgebouw rijk is. Van de kelder, waar de kleedruimtes zijn van de muzikanten, tot de zolder waar alle liften van kroonluchters, apparatuur, luchtafzuiging etc. te vinden is. Van de intieme kleine zaal met de prachtige kroonluchters tot de grote zaal met het enorme orgel midden op het podium. Van de artiestenfoyer tot de balkons met de namen van beroemde componisten.

Het meest bijzondere aan deze excursie is dat leerlingen een deel van de repetitie van het Koninklijk Concertgebouworkest mogen meemaken. Het aan het werk zien van de dirigent is een bijzondere ervaring die je niet zomaar opdoet.

Terug naar overzicht