Skip to main content
Algemeen

Bob en Wouter winnen lokale Beverwedstrijd!

Door 15 december 2021Geen reacties

Zoals elk jaar hebben alle informaticaleerlingen van het Jac. P. Thijsse College meegedaan aan de competitie van de Beverwedstrijd. Inmiddels doen er wereldwijd zo’n 2,5 miljoen leerlingen mee waarvan er vorig jaar 18.245 meededen uit Nederland.
De beverwedstrijd is een competitie waarbij leerlingen uitgedaagd worden om in 45 minuten vijftien vraagstukken op te lossen, ingedeeld in makkelijk, gemiddeld en moeilijk. Dit vereist vooral logisch denken en is daardoor uitermate geschikt voor het vak informatica. Computational thinking wordt op deze manier getraind en ontwikkeld.
Van alle informatica leerlingen van het JPT waren twee leerlingen uit 4v de beste, beide met een score van 168 punten. Wouter van Heesch en Bob Bruschke versloegen daarmee vier leerlingen uit 6v die allen eindigden op 164 punten.
Normaal is er in het voorjaar nog een finale waar de beste 50 leerlingen van een categorie nogmaals mogen strijden om de titel “beste van Nederland”. Door Corona is het nog onduidelijk of dit doorgaat. We gaan ervan uit dat deze leerlingen dan door mogen naar de finale want ze hadden slechts één fout.
Op de foto de winnende leerlingen Bob en Wouter met hun certificaat en een cadeaubon.

Terug naar overzicht