Skip to main content
Algemeen

Praktijkonderzoek in het onderwijs.

Door 11 december 2023Geen reacties

Het onderwijs is altijd in beweging, zo ook op het Jac. P. Thijsse College.

Als onderdeel van Stichting Voortgezet Onderwijs Kennemerland (SVOK waar ook het Bonhoeffercollege en de Heemskerkse en Beverwijkse scholen Castor College, Dalí College, Skills en Forta onder vallen) werken we samen om praktijkonderzoek te doen naar het onderwijs in het algemeen en naar de manier waarop we ons eigen onderwijs vormgeven.

Dit wordt een Auctoraat genoemd, maar wat is dat eigenlijk?

Een Auctoraat is een vindplaats voor onderzoek en ontwikkeling in het VO

“In een Auctoraat doet een school – samen met relevante partners – onderzoek dat direct bijdraagt aan het onderwijs. Het Voortgezet Onderwijs is zelf eigenaar en onderwijskundig onderzoek wordt direct verbonden aan de dagelijkse praktijk van de school. Dat draagt bij aan de ontwikkeling van relevante praktijken en stimuleert een onderzoekende schoolcultuur.”

Het SVOK is samen met het Jan Arentsz in Alkmaar en het Atlas College in Hoorn een samenwerking aangegaan om praktijkgericht onderzoek in het voortgezet onderwijs te initiëren, stimuleren en te bevorderen. Dit is het eerste Auctoraat in de Onderwijsregio Noord-Holland Noord. Als centraal thema hebben we gekozen voor “Kansrijk onderwijs”. Een thema dat op dit moment zeer actueel is.

Meer weten? Kijk op de pagina ‘onderzoek van onderwijs.

Terug naar overzicht